Ett underbart, glutenfritt knäckebröd som passar perfekt i en GI/LC/LCHF livsstil!
1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl Kokosfett utan smak
2½ dl kokande Vatten
½-1 tsk Havssalt
Lite flingsalt att strö över
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt.
Låt stå och svälla en stund och häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med bakskrapa. Strö över lite flingsalt
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan.
Sänk temperaturen till 50 grader och låt stå och torka i ett par timmar. Knäcket ska vara hårt, inte segt.
Lycka Till
Åh! Tack för tipset. Jag ska prova laga det när jag piggnar till av influensan.
SvaraRaderaKram
Hej och god morgon på dig:)
SvaraRaderaTrevligt recept du bjuder på något att testa på mums:)
Trevligt att du gillade albumet blev nöjd med det själv så får vi bara hoppas att barnbarnet godkänner det också:)
Beskrivningen är en Youtube film som ligger inne på Mias blogg tror det står "turtoils". Om du inte hittar det så ta kontakt med Mia så kan hon säkert Maila dig länken till filmen!
Önskar dig en jättetrevlig måndag och vecka som kommer:)
Kramar från Lilla vännen Inger ♥